Help Marspedia groeien

marspedia_25feb08.jpgWaarschijnlijk was een kwestie van tijd, maar ook Mars moet er aan geloven. Sinds eind vorig jaar is er een Wikipedia voor Mars opgericht met de toepasselijke naam Marspedia. Nu zal je denken; “Waarom een Marspedia, als Wikipedia prima voldoet?”.

Marspedia wijkt af van Wikipedia door zich te richten op informatie over hoe een kolonie op te zetten wanneer de mens op Mars is. Ook hieraan gerelateerde onderwerpen wil men behandelen. Kortom, Marspedia is het platform voor toekomstige Marskolonist.

Daarnaast zijn de huisregels veel minder strikt dan bij Wikipedia. Zo mag men origineel materiaal plaatsen zolang copyrightrechten niet worden overtreden. Ook het plaatsen van een eigen mening is toegestaan, zolang dit wordt aangegeven.

Voorlopig zal Marspedia enkel in het Engels verschijnen en om de Engelse versie goed te vullen is al een flinke klus. De mensen van Marspedia vragen dan ook om hulp van enthousiaste vrijwilligers met kennis van zaken.

De Mars Society heeft leden met een professionele achtergrond in de ruimtevaartindustrie en in planeetonderzoek. Vaak hebben ze kennis variërend van straling aan het Marsoppervlak tot aan het kweken van voedsel in Marsgrond. Misschien is Marspedia iets in hun straatje en kunnen ze hun kennis delen met leken die hongeren naar informatie over Marskolonies.