Driving to Mars

De twee Mars-analog-projecten van de Mars Society draaien nu alweer een flink aantal jaren. NASA heeft zijn eigen Haughton-Mars Project. De groep mensen die aan een missie hebben meegedaan moet nu in de vele tientallen lopen. Het is niet meer dan een kwestie van tijd dat een boek wordt geschreven over de ervaringen met Mars-analog.

William Fox heeft drie keer meegedaan met de NASA-variant, het NASA Haughton-Mars Project op Devon Island. Bij toeval vond ik een advertentie van zijn boek met een link naar de amazon-pagina. Volgens Amazon is dit boek 28 augustus gepubliceerd en de website van William Fox heeft het nog over oktober 2006. Dus ik neem dat het een gloednieuw boek is.

Het is niet alleen techniek en NASA-wetenschap, de review van Amazon scrijft ondere andere:

This book tells why we explore, how we see the world, and how we see ourselves
in it. The flip sides of a single issue will ultimately determine whether or not
we can stay alive on Earth.

Mocht iemand het boek al hebben gelezen of gaan lezen, een goede review is welkom. Deze zal geplaatst worden op de Mars Society website.

Informatie over het Haughton-Mars Project.