Zubrin's ding

Afgelopen weekend was dus de zesde Europese Mars Conferentie. Deze keer gehouden in Parijs te gast bij het Franse instituut IPSA. Voor mij was het de eerste keer en zeer informatief, want in 2007 is Nederland aan de beurt. Goed om even te kijken waar nu altijd bij de Mars Society zo’n drukte over wordt gemaakt.

Een ding is me duidelijk geworden. Het succes van de Mars Society is te danken aan Zubrin. Hoe goed je vrijwilligers zijn, hoe sterk de technische lezingen van bevriende wetenschappers, zonder een Zubrin die het doel van de Mars Society naar een hoger plan weet te trekken zijn we nooit zo ver kunnen komen.

De speach van Zubrin was de laatste en tevens de beste, nu geen techniek of wetenschap maar een gloedvolle pleit waarom de mens naar Mars moet gaan. “Mars is not a goal, but a direction”. Een richting voor de mensheid. Alle lezingen werden met een camera opgenomen en ik hoop dat wij de hand kunnen leggen op Zubrin’s speach, want deze moet op onze site komen.

Tot die tijd kan je kijken naar een profiel van Zubrin in het Duits.