Beelden van Mars

Kerst is sinds de uitvinding van de televisie een tijd om veel voor de buis door te brengen, tenminste voor degene die niet op wintersport weg is. De TV wordt steeds meer vervangen door beelden van het internet en de gangmaker van deze ontwikkeling is YouTube.

Omdat ik me verveel op deze eerste van drie zondagen heb ik een paar filmpjes opgezocht om de tijd te doden. De eerste is een animatie van de landing van toekomstige Mars Science Laboratory, let vooral op de typische manier van landen.

Deze landing van de Mars Polar Lander heeft nooit zo plaatsgevonden, de landing was iets harder. Maar toch een mooie animatie:

Dit is waar we allemaal van dromen. Een futuristisch ruimteschip komt aan bij Mars:

Ach, ook anderen kunnen animaties maken. Deze landing gaat wel heel erg vlot en gemakkelijk: