Marsverhalen en een mooie foto

Ondanks alle kritiek blijft de bemande ruimtevaart en Mars in het bijzonder veel mensen boeien. Een nederzetting op Mars is nog ver weg, maar dat weerhoudt sommige mensen niet alvast op aarde te beginnen met de Marskolonisatie. Dankzij het internet kunnen toekomstige marsonauten hun fantastie de vrije loop geven.

Een van de vele websites over Mars verhaalt over een nabije toekomst waarbij familie kolonisten in hun dagelijks leven wordt gevolgd. Dit legt men vast in korte verhalen en onlangs is er weer een nieuwe gepubliceerd. De laatste is geschreven door Tom Hill, die ook een kinderboek over Mars heeft geschreven. Men moet wel het Engels machtig zijn.

Bij NASA vond ik een mooi Mars-plaatje. Het is van 2005, maar toch:Voor een grotere afbeelding, ga naar deze pagina. Voor meer NASA-foto’s du jour, deze pagina.