Water gevonden bij de Yogi-rots.

bk_20070627t.jpgOf is het een handige reclamestunt? Microgravity Enterprises denkt een gat in de markt gevonden te hebben, space-drinks. Ja, ook jij kan nu iets drinken dat daadwerkelijk in de ruimte is geweest. En weer verliezen de astronauten iets van hun exclusiviteit.

Microgravity Enterprises is een Amerikaans bedrijf dat bijzondere dorstlessers aan de man wil brengen. Ze beginnen eerst met twee produkten. Antimatter, een energie-drankje en Space2O, een bronwatertje.

Het bedrijf laat allerlei vitaminen in de ruimte schieten voor het energie-drankje en electrolyten voor het bronwater. De electrolyten gebruikt men om het water te filteren.

 bk_20070627a.jpg

Antimatter op de Maan?

Een sondeerraket brengt vanaf New Mexico SpacePort de lading omhoog naar 115 kilometer, en dan is het dus in de ruimte geweest.

Een ander produkt dat op stapel staat is Space Beer. Gistcellen gaan op dezelfde manier de ruimte in en als ze het overleven mogen bier gaan maken. Elke gistcel mag zich dan officieel gistronaut noemen.

bk_20070627b.jpgVolgens mij heeft een van de MER-rovers wat gemist.

Het hele idee is nogal een “gimmick”, wat de eigenaar Rich Glover ook toegeeft. Het dient echter wel een nobel doel. Het geld dat verdient wordt zal men investeren in de produktie van medicijnen in de microzwaartekracht.

Als de Space Beer klaar hebben voor de volgende European Mars Convention in oktober mogen ze van mij sponsor worden.