dat viel nog helemaal niet mee, die rijkswegen hier in Washington

Ik zit hier in een hotel met uitzicht op Capitol Hill. Niet in het hotel van de Conventie, want dat was schrikbarend duur. Dit hotel ligt wel 2 kilometer verderop. Dat is natuurlijk jammer, maar vooral omdat ik nog een week langer in Washington blijf met mijn dochters, werd het me echt te gortig om honderd dollar meer per nacht te betalen dan ik nu doe.
Gelukkig voor ons zit de conferentie in een hotel boven op een metrostation en heeft mijn huidige hotel een gratis shuttle naar dat metrostation in de morgen. ’s Avonds nemen we dan wel een taxi terug.

Ik ben inmiddels drie weken in de VS. Na eerst in het Historische centrum van Philadelphia te hebben gelogeerd voor 1 week. Waar ik natuurlijk Liberty Bell en de Hall of Independence bezocht ondanks de ook hier drukkende hitte van een hittegolf, die momenteel helaas weer heerst. (ik heb gehoord, dat in Nederland eindelijk de hittegolf over is).
Daarna ben ik afgereisd naar Lancaster in de ‘Dutch Country’. Dat ‘Dutch’ moeten jullie niet letterlijk nemen. Het waren Duitsers, maar blijkbaar begrijpen de Amerikanen het verschil tussen Duits en ‘Dutch’ niet. Het was er wel heerlijk rustig na Philadelphia. Meer dan rondrijden tussen de Amish en Mennonieten (het verschil zit hem volgens mijn observatie in het feit dat de laatsten meer gebruik maken van de moderne tijd en de eersten zelfs geen elektriciteit gebruiken. Dat leverde mooie foto’s op. Van koetsjes (er is er overigen gisteren een aangereden door een motor zo liet de tv zien. De buggy was beschadigd, maar de 2 passagiers gelukkig niet) maar ook van een Mennonitisch meisje op skates, en een vrouw met een grote elektrische grasmaaier. Beiden in traditionele kleding.
Het hotel dat ik daar had uitgezocht op internet (met een flink tropisch zwembad) bleek ook door Jan Doets (amerika specialist, volgens hun reclame) te worden geboekt voor Nederlanders. Ook mijn huidige hotel in Washington valt blijkbaar onder hun diensten, want de Nederlanders die ik ontmoette konden mij vertellen hoe dit hotel hier zou zijn. Ze waren er al geweest. Overigens is het hotel hier erg basaal, maar het voldoet en het zwembad is flink aan de maat, goed verwarmd en dus heerlijk in de tropische hitte van het moment.

Het autorijden hier in Washington op de snelwegen was een crime. Afslagen naar links en naar rechts op het baanvak en een hoeveelheid auto’s als de A13 in de spits. Ik was de Potomac rivier nog niet over of ik stond in de file. En …. reed uiteindelijk toch verkeerd. Om te ontdekken dat met een goede kaart van Washington, die ik gelukkig had aangeschaft, de gewone straten van Washington heel goed te rijden zijn. Zonder al te veel problemen kwamen we dus toch in het hotel. En toen we net even boodschappen gingen doen in Alexandria, na op internet te hebben opgezocht waar de winkels zitten, lukte het laveren over al die banen op de rijksweg al een stuk beter. Zonder fouten kwamen we ook weer terug.

Morgen naar de ‘Mall’. Helemaal geen winkelcentrum, maar een stuk van Washington waar belangrijke musea als het Smithsonian en het Airospace museum aan zijn gevestigd. Ik weet nog niet of ik ga lopen of eerst drie ‘blokken’ naar de metro trek om een paar haltes te rijden. Morgen is het weer 38 graden. Misschien neem ik wel een taxi. Snel en gemakkelijk en volgens iedereen goed te betalen hier.