Marsbasis maakt contact met een ruimtestation

fmars22aug07.jpgHet zit er weer op, de vier maanden Marssimulatie op Devon Island zijn voorbij. Het enige wat de bemanning van Melissa Battler nog rest is de boel een beetje opruimen en de de spullen inpakken voor de terugreis naar de bewoonde wereld. Ik vraag me af of ze op de Noordpool zo iets kennen als “winterklaar maken”? Maar voordat ze vertrekken nog een laatste stunt.

Vandaag, woensdag 22 augustus, gaat de bemanning van de Flashline Mars Arctic Research Station (FMARS) een gesprek houden met een echte ruimtebemanning. De FMars mensen gaan hun ervaring delen met niemand minder dan de bemanning van het internationale ruimtestation, het ISS. Het tijdstip is nog onduidelijk en ik weet niet of het live is. Ik hoop niet dat men vergeet de communicatie op te nemen. En anders doet de NASA dat wel.

Om de ISS-bemanning een beetje op FMars voor te bereiden heeft Simon Auclair van FMars een kleine samenvatting van gemaakt. Je kan het PDF-bestand hier downloaden. Mocht er vandaag wat meer bekend zijn, dan doe ik en update van dit bericht.