Gratis Marsgames van de Discovery Channel

marsgame24aug07_t.jpgDe Discovery Channel maakt zich warm voor een bemande reis naar Mars en wijdt er een miniserie aan voor de televisie. Eigenlijk worden het er twee, “Race to Mars” en “Mars Rising”. Een begeleidend boek is gepland en een website is gemaakt met informatie over dit project. De series moeten nog verschijnen maar de website is zeker de moeite waard om alvast te bezoeken. Al was het alleen maar om de games uit te proberen.

Discovery gokt op tienjarigen, tegen de tijd dat mens naar Mars gaat hebben zij de juiste leeftijd. Ikzelf gok op geavanceerde genentherapieën en nanotechnologie om mijn aftakelende lichaam geschikt te maken voor een reis naar de rode planeet. Een onzeker toekomstplan, dus tot die tijd moet men de jeugd overhalen om marsonaut te worden.

marsgame24aug07.jpg

Marsrover op zoek naar een monster. 

En dat doe je onder andere met computerspellen. De website van “Race to Mars” heeft een pagina waar je een aantal spellen met betrekking tot Mars kan downloaden. Ik heb de eerste uitgeprobeerd en het ziet er aardig uit. Je gaat met een marswagentje eenvoudige missies uitvoeren, alles is netjes in 3D uitgevoerd.

Het maken van kwalitatief goede spellen lijkt me lastig en tijdrovend. Games zijn echter een goed propaganda-middel voor onze zaak, hopelijk komen in de toekomst meer en vooral grotere spellen met een Mars-thema op de markt.

De première van “Race to Mars” is op 23 september. Ik vermoed eerst in Noord-Amerika.