oude vrienden en roving Mars

Vandaag was even heet als gisteren. En dat houdt in: te heet om in te lopen.
Een taxi bracht ons dus naar het National museum voor Air and Space. Een prachtig, ruim museum. Met de moonlander op ware grootte. Iahu-Anat merkte wel op, dat men weliswaar twee astronauten bij en op de ladder had, maar dat er geen voetstappen op de ‘maangrond’ stonden. Een detail dat men bij de Space Expo in Noordwijk wel laat zien.
Roving Mars (disney film over de Mars rovers Spirit en Opportunity) draaide in het IMAX theater van het museum. Een buitenkansje dat ik me niet liet ontglippen. ’s Avonds zou blijken dat er meer collega’s vandaag naar deze film waren geweest. Het conventie hotel is ook zo dicht bij ‘the Mall’.
In deze film heeft Disney gebruik gemaakt van de originele foto’s gemaakt door de marsrovers op Mars, gemixt met animatie van de rovers zelf. Een feest van herkenning, met als extraatje de reis van de rovers in 42 minuten. Een aanrader!

Vervolgens naar het National museum of Natural History. Ook belevenis. Maar helaas net als het ruimtevaart museum vergeven van de oververhitte, en overactieve kinderen. Door de zalen lopen werd zo wel erg als een zalm tegen de stroom opzwemmen. Wel een hoop geleerd over de skeletten van zoogdieren.

En dan de ‘early registration’ van de conventie. Vele, vele oude bekenden. Vele vrienden. Vele veteranen van het Mars Desert Resert Station. En als geweldige verrassing zelfs Don Foutz, onze achterwacht in Hanksville. Of zoals wij meestal zeggen onze Mars-buurman.
Een geweldig gezellige maaltijd bij een lokale chinees volgde. Zelfs mijn dochters vermaakten zich prima.

Morgen begint het echt. Eerst de opening door Mike Griffin, de hoogste baas van de NASA. Dan de gesprekken op de ‘hill’. Gelukkig voor mijn dochters kunnen we met zijn drieën blijven, want opgesplitst worden over andere groepen leek hen wel erg eng.

Ik heb net nog wat brood en melk gehaald in Alexandria. Dat ging niet zonder slag of stoot. Ik reed weer verkeerd. Ik bleek de ‘restricted lanes’ (voor 3 of meer passagiers) te hebben genomen, maar die kwamen niet uit waar ik wilde zijn. Gelukkig ken ik het gebied hier nu een beetje en met de plattegrond die ik toch wel aardig in mijn hoofd heb zitten, vond ik zonder problemen toch de weg naar het winkelcentrum en staat er nu een kopje thee met melk naast me. Nu snel naar bed, want morgen een intensieve dag.