University Rover Challenge 2008

urc_07okt07.jpgVoor het tweede jaar houdt de Mars Society een wedstrijd voor marsrovers. Teams van universiteiten worden uitgenodigd om een rover te ontwerpen die een aantal taken moet uitvoeren. Voor het winnende team is er een geldprijs en vijf leden van het team kunnen volgend jaar op kosten van de Mars Society de Mars Society Conventie in Boulder bezoeken.

Dit jaar was de winnaar de universiteit van Reno en de prijs werd uitgereikt door niemand minder dan Buzz Aldrin op de 10e International Mars Society Convention in Los Angeles. Volgend jaar hoopt de Mars Society op meer deelnemers en zijn de eisen aangescherpt. Om potentiƫle deelnemeners over de streep te trekken is er een kleine trailer gemaakt:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/eNq5YdQL_h0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

De wedstrijd houdt de Mars Society van 5 tot en met 7 juni in Utah met als startstreep het Mars Desert Research Station. Er staat nergens dat er alleen Amerikanen mee mogen doen. Dus Nederlandse universiteit of hbo, ga naar de website van de University Rover Challenge en schrijf je in. Alle wedstrijdvoorwaaren zijn daar ook te vinden de deadline is 1 februari 2008.

Nogmaals: University Rover Challenge.