Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > NCRV - Radio 2, 3 en 5
NCRV - Radio 2, 3 en 5

Naar de NCRV zullen we te zijner tijd op Mars een straat of een plein noemen, want terwijl de andere omroepen en zenders zich over het algemeen oorverdovend stil hielden, besteedde de Nederlandse Christelijke Radio Vereniging al vele malen aandacht aan de Mars Society. Op 9 december 1999 stond het radioprogramma "Debat op 5" een half uur lang in het teken van Mars, naar aanleiding van het verdwijnen van de Polar Lander. Aan het debat werd deelgenomen door Arno Wielders van de Mars Society, wetenschapsjournalist Carl Koppeschaar, student ruimtevaart Abe Bonnema en scholier/aspirant-astronaut Sebastiaan de Vet. Alle vier de genodigden waren uitgesproken "pro-space", dus tot een echt debat kwam het niet, maar wellicht zijn de presentatrice van het programma en een aantal van haar luisteraars wat meer overtuigd geraakt van de noodzaak van Marsonderzoek.
Twee maanden later op 11 februari 2000, waren we opnieuw te gast bij de NCRV; ditmaal in het programma Plein Publiek, voorafgaand aan Debat op 5. Deze keer stond de Mars Society zelf een half uur lang in het middelpunt van de belangstelling. Tijdens een prettig gesprek van presentatrice Colet van der Ven met Arno Wielders en Frans Blok passeerden de meeste van de Veel Gestelde Vragen die elders op deze website te vinden zijn de revue. De uitzending werd afgesloten met David Bowie's "Life on Mars".
Het radio 3-programma BuZz tenslotte bracht op zondag 16 april een kort interview met Frans Blok, over de film "Mission to Mars", over de kans dat het leven op Aarde afkomstig is van onze buurplaneet en over Martian Football (op een veld van 500 bij 1000 meter met twee teams van 22 spelers)
Op 31 maart 2001 was webmaster Frans Blok te gast bij het Cappuccino op Radio 2. Presentator Sjors Frohlich vroeg hem onder andere wat er zo interessant is aan Mars, en waarom de NASA nog geen concrete plannen heeft voor een bemande Marsreis. Ook ditmaal werd de hulp van David Bowie ingeroepen om het item af te sluiten.

laatste wijziging: 9 juni 2001
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!