Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Over Mars > Leidse Sterrenwacht: je kon er niet zitten...!
Die cryptische opmerking in de titel slaat op het feit, dat er zo'n 220 mensen kwamen opdagen op het symposium rond de oppositie, georganiseerd door het Leids Sterrenkundig dispuut Kaiser en de Mars Society Nederland. Er was gerekend op (en plaats voor) hoogstens 80-100 mensen. Er persten zich op stoelen, lage banken, tafels en de vloer 170 mensen in de zaal. En er bleven mensen toestromen.

De vrijwilligers van de Oude Sterrenwacht vingen dat goed op door groepen mensen door het gebouw en terrein van de sterrenwacht rond te leiden. Er liepen zo drie flinke groepen rond en nog stonden er mensen in de gang voor de deur te wachten of ze zo, bij de volgende lezing, wel naar binnen zouden kunnen.

De mensen bleven ook bijna allemaal tot elf uur, tot de laatste lezing afgelopen was. En dat terwijl de bewolking alsmaar zwaarder en dikker werd en er dus door de telescopen uiteindelijk niets te zien was .

Niets dan lof voor de sprekers, Inge Loes ten Kate, Allesandro Atzei, James Barry en Anthony Brown, want die hebben zich heel goed van hun taak gekweten. Ondanks het feit, dat ze wel heel erg onder druk zijn gezet. Immers op maandagmorgen om 9 uur bestond er nog helemaal geen symposium. Dat is pas zo rond elf uur geboren op die dag en "the rest is history", zoals dat heet.

Dank aan Sterrenkunde dispuut Kaiser (met name aan Berry Holl), dank aan alle vrijwilligers van de Oude Leidse Sterrenwacht, dank ook aan de PR afdeling van de ESA (in het bijzonder Michel van Baal). Als het zo kan, organiseren we graag rond de landing van de Beagle nog een lezingenavond met Mars-kijken in december.

Van de sterrenwacht mogen we terugkomen. Maar dan moeten we het niet op alle radiozenders en in alle kranten verkondingen. Dat geeft maar problemen!

laatste wijziging: 29 augustus 2003
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!