Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > De Mars Society jubelt helemaal niet…
De Mars Society jubelt helemaal niet…


 (bron:Volkskrant)
There is no such thing as bad publicity. Inderdaad, maar soms vraagt een stukje publiciteit toch om enige nuancering. Zoals het artikel “Surfen naar je mening” van Bart Dirks in de Volkskrant van zaterdag 28 mei. In dat artikel worden websites van voor- en tegenstanders van de Europese Grondwet met elkaar vergeleken. In een adem met de Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren komt daarin ook de Mars Society aan bod:

“de Mars Society jubelt op zijn website dat de Grondwet ruimtevaart expliciet noemt als EU-taak. Maar is dat een doorslaggevende reden om voor te zijn?”

Het is natuurlijk mooi dat een journalist door wat gegoogle met de zoekterm “Europese Grondwet” vrij snel bij de Mars Society terechtkomt. Maar Bart Dirks is blijkbaar wel een wat snelle of slordige lezer.

Wie ons artikeltje over de Grondwet wel goed leest, ziet dat we als Mars Society helemaal niet aan het jubelen zijn geslagen. We signaleren alleen dat het woord ruimtevaart voorkomt in de EU-grondwet. Het maakt de EU-grondwet uniek, want in de Amerikaanse, Russische en Chinese Grondwetten komt het woord niet voor. Reden genoeg om het betreffende artikel even in de schijnwerpers te zetten.

Natuurlijk is het een goede zaak dat ruimtevaart in Brussel als een belangrijk onderwerp wordt gezien. Maar zoals we ook stellen: er zijn heel veel redenen te bedenken om voor, of juist tegen de Grondwet te stemmen. Welk argument het zwaarste weegt moet iedereen voor zichzelf uitmaken. De Mars Society is een brede maatschappelijke organisatie die ook wel beseft dat artikel III-254 een van de vele is in het dikke pak papier dat Grondwet heet.

Kortom: we jubelen niet, we treuren ook niet en we geven zeker geen stemadvies.

laatste wijziging: 30 mei 2005
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!