Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > Kepler, Praag en de planeet Mars
KEPLER, PRAAG EN DE PLANEET MARS.

26 JUNI – 23 OKTOBER 2005

Op 25 juni opent de tentoonstelling ‘Kepler, Praag en de planeet Mars’ in het Comeniusmuseum te Naarden.

De expositie is afkomstig van het Nationaal Technisch Museum in Praag. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal, instrumenten, kaarten, e.d. laat de expositie zien in welke omgeving de beroemde astronoom Johannes Kepler tijdens zijn verblijf in Praag tussen 1600 en 1612 de ontdekking deed van zijn drie wetten over de planeet-beweging (de zgn. drie Wetten van Kepler). Met de berekening van de planeetbanen leidde Kepler een nieuw tijdvak van de wetenschappelijke astronomie in. Ook stelde Kepler uit hoofde van zijn ambt astrologische horoscopen voor keizer Rudolf II samen.

Bij zijn onderzoekingen speelde de planeet Mars een centrale rol, waaraan apart aandacht besteed wordt ter gelegenheid van het huidige Marsonderzoek dat de laatste tijd zo in het nieuws is geweest. Een paar zeer bijzondere foto’s en objecten zullen dan te zien zijn.

De tentoonstelling zal worden geopend met o.a. een korte lezing door de bekende Nederlandse sterrenkundige prof. Kees de Jager. Later zullen nog lezingen volgen over Kepler en Mars, en ook voor het onderwijs zullen in september en oktober activiteiten plaatsvinden. Nadere informatie hierover krijgt u te zijner tijd.

De Mars Society is bij de opening aanwezig en zal voor deze gelegenheid een informatie-stand inrichten. Daarnaast heeft de Mars Society posters geleverd om te bezichtigen, de posters betreffen vier renders van de internationaal befaamde Kees Veenenbos. Uiteraard is er de mogelijkheid om exemplaren van deze renders aan te schaffen.
In oktober zal Artemis Westenberg, de voorzitter van de Mars Society, een lezing houden in het Comeniusmuseum. Te zijner tijd zal de Mars Society hierover met informatie komen.

laatste wijziging: 4 juni 2005
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!