Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > Nieuwsbericht - M3 van 8 november 2005

Bron: Kees Veenenbos.

Monthly Mars Meeting met Kees Veenenbos

Volgende week dinsdag, 8 november, is het de tweede dinsdag van de maand en dus is er weer een Monthly Mars Meeting in Utrecht. Te gast is die avond iemand wiens reputatie de afgelopen jaren duizelingwekkende hoogten heeft bereikt: Kees Veenenbos.

Hoewel hij in het dagelijks leven nog steeds werkzaam is bij de gemeente Apeldoorn, heeft deze “space artist” met zijn beelden van Mars inmiddels wereldfaam bereikt. Kees maakt gebruik van hoogtegegevens die verzameld zijn door de Amerikaanse satelliet Mars Global Surveyor. Die gegevens worden ingevoerd in het programma Terragen, wat prachtige beelden oplevert van Mars in heden, verleden en toekomst. Werk van Kees, te bewonderen op zijn website www.space4case.com, vond zijn weg naar een groot aantal kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland; zo leverde hij een voorpagina voor National Geographic Magazine. Ook NASA gebruikt werk van hem. Voor zijn werk aan de documentaire Mars Dead or Alive werd hij genomineerd voor een Emmy Award.

Kees zal recent en minder recent werk laten zien, waaronder beelden die hij de afgelopen maand gemaakt heeft van een Mars geteisterd door stofstormen. De stormen die momenteel op Mars woeden zijn dus eigenlijk gewoon reclame voor de M3. Ook komen er enkele andere delen van het heelal aan bod: de Aarde en far far beyond…Verder zal Kees een kijkje in de keuken geven en laten zien hoe zijn “renders” nou precies tot stand komen.

De M3’s worden gehouden in de sfeervolle antieke collegezaal van Museum Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. We beginnen om acht uur; toegang is gratis voor Mars Society leden, niet leden betalen 6 euro. Kijk op www.sonnenborgh.nl voor adres en route.

Bekijk ook onze agenda voor de toekomstige activiteiten van de Mars Society.

laatste wijziging: 5 november 2005
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!