Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > Eerste close-up HiRise

UPDATE!

De eerste foto staat op het web en het is een schoonheid. Zo'n resolutie heb je nog niet eerder gezien.
Ga naar de website van HIRISE.

De Mars Reconnaissance Orbiter gaat met zijn HiRISE camera morgen de eerste close-up foto’s nemen. En dat belooft wat!

Na maanden vn aerobraken, tussen 12 maart en 11 september, is de MRO eindelijk in zijn wetenschappelijke baan over de polen van Mars.

MRO
Mars Reconnaissance Orbiter
Hij kan dus nu eindelijk foto’s nemen van gemiddeld 285 kilometer boven het oppervlakte van Mars. Ter vergelijking de Mars Express hangt ook op deze hoogte voor haar scherpste foto, maar de camera van de MRO is nieuwer, en jullie snappen het al, dus ook in staat tot foto’s met een nog hogere resolutie.

Tussen 29 september en 6 oktober zal het team onder leiding van Alfred McEwen (Flagstaff, Arizona) een collectie foto’s nemen. Sinds de test foto’s die op 2500 kilometer hoogte werden genomen heeft het team koortsachtig gewerkt om helemaal klaar te zijn voor deze set foto’s. Die foto’s zullen 10 keer scherper zijn in resolutie, wat veel goeds belooft voor de details van het marsoppervlak die we te zien gaan krijgen.

Men zal zich in deze testrun van de camera voornamelijk richten op de Poolkap en de beoogde landingsplaats van de Phoenixlander.

De Phoenixlander gaat over 11 maanden op weg naar Mars en wordt aangestuurd door een team olv Peter Smith vanuit, hoe kan het eigenlijk anders?, Phoenix, Arizona.

De allereerste foto morgen wordt gemaakt van de Ius Chasma, die deel uitmaakt van de Valles Marineris.

We houden jullie op de hoogte van de resultaten.
Bron: uanews.org

laatste wijziging: 28 september 2006
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!