Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Over ons > Nationale Marsdag 2005 - Foto-impressie
Kees Veenenbos bijt het spits af en haalt alles uit de kast. Na een korte uitleg hoe een rendering tot stand komt, laat hij zijn wapenfeiten zien. Het bekendste wapenfeit is uiteraard zijn opdrachten voor National Geographic. Als klap op de vuurpeil krijgen we een serie gerenderde animaties te zien, sneeuwlandschappen en waterpartijen in een ver verleden op Mars.
Wie meer wil zien dan deze foto kan zich vervoegen op Kees'website
www.space4case.com
Slapjanussen! Watjes! Naar Mars! Nu! Of, hoe men in het verleden tegen ontdekkingsreizen aankeek en over de knikkende knieŽn van de moderne westerse mens. Onze voorouders lieten zich niet tegenhouden door krappe scheepjes en hoge sterftecijfers (althans, de reders niet). Jaren geen contact met familie en vrienden en een vroege dood in de tropen. Onze voorzitter, heeft in ieder geval een duidelijke mening over de gevaren en ongemakken van een Marsreis.

De langharige heer achter haar is Christiaan Huygens, ontdekker van de Saturnusmaan Titan en maker van de eerste primitieve kaart van Mars.
Cock Heemskerk laat zien wat zijn bedrijf, Dutch Space, allemaal doet met robots. Uit zijn verhaal wordt ook duidelijk dat robots allang niet meer voldoen aan het traditionele beeld: stalen mannen met twee armen en twee benen. Twee (soms drie) armen volstaan om rond het International Space station te wandelen.
Kaarten, posters, folders, rood-groen-blauw, een hippe achterwand; in de loop der jaren heeft de Mars Society Nederland een flinke verzameling spullen opgebouwd om een leuke stand te bouwen.
Maarten Sierhuis vertelt hoe zijn team bij NASA's Ames Research Center probeert mensen en robots met elkaar te laten communiceren. Straks op Mars moet een astronaut tegen zijn robot kunnen zeggen: "Make een foto van deze rots en noteer de GPS-kandidaten".
Andre Kuipers kijkt geamuseerd naar een serie op muziek gezette beelden van zijn Delta-ruimtevlucht naar het ISS.
Jarenlange training, zware g-krachten, misselijkmakende paraboolvluchten, een cursus Russisch; je moet er wat voor over hebben om kosmonaut te worden. En dan ook nog naar de tandarts...
Gerard Kuijpers, hier geportretteerd samen met Andre (geen familie overigens) praat de dag aan elkaar.
(van links naar rechts) Cock Heemskerk, Maarten Sierhuis en Artemis Westenberg kijken toe terwijl Andre Kuipers (geheel links) een vraag uit het publiek beantwoordt.
Stuurt Europa pas in 2035 mensen naar Mars? Mooi, dan kunnen we eerst profvoetballer worden en dan astronaut...
laatste wijziging: 9 juli 2005
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!