Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > De Mars Society gaat naar de beurs
Persbericht 14 oktober 2004: De Mars Society gaat naar de beurs

Ruimtevaart is een spannend avontuur en Mars is een boeiende wereld. Een wereld die toekomst biedt en daarom ook gaat de Mars Society met haar producten naar de beurs.

Mars is de planeet die het meest op de Aarde lijkt. Het is een plek waar we als mensheid iets te zoeken hebben. Hoeveel Mars en de Aarde van elkaar weg hebben kunt u beleven op de Zuid Nederlandse Beurs Nieuwe Stijl in Eindhoven.

De Mars Society houdt zich al jaren bezig met voorlichting over de Rode Planeet. Van 17 tot en met 24 oktober doet deze organisatie dat op deze bijzondere plek. Als onderdeel van de nieuwe tijd presenteert de Mars Society onze zusterplaneet, Mars, in een voor Nederland uniek opblaasbaar planetarium. De bezoeker kan zich in deze koepel even helemaal op Mars wanen tussen de beelden van Mars die afkomstig zijn van de satellieten en robotwagens die zich rond of op Mars bevinden. Prachtige beelden, die je laten vliegen over Mars en wandelen over haar rotsen. Beelden die je helemaal doen vergeten dat er nog nooit een mens op Mars is geweest. En dat al die beelden dus zijn gemaakt van door robots verzamelde gegevens. Deze zinsbegoocheling is tot stand gekomen in samenwerking met het Haagse visualisatiebedrijf Mirage3D, dat gespecialiseerd is in het maken van virtual reality simulaties en animaties in 3D.

Een extra Nederlands tintje krijgt de Mars Society stand door de wereldvermaarde animaties van de Apeldoornse Kees Veenenbos. Deze Space Artist brengt Mars op ongekende wijze dichterbij. Zijn werk was dit jaar te zien op en in het januari nummer van het National Geographic Magazine.

De foto s en films van Kees Veenenbos, computerkunstenaar uit Apeldoorn, is voor allen die zich met Mars bezig houden, waaronder de ruimtevaart organisaties NASA en ESA, een goede bekende. Veenenbos maakt al enkele jaren furore met zijn Mars-renders . Dit zijn beelden van Mars gebaseerd op hoogtegegevens die sinds 1998 verzameld worden door de satelliet Mars Global Surveyor. Door middel van een laser hoogtemeter brengt dit Amerikaanse ruimtevaartuig de planeet Mars gedetailleerd in kaart. Veenenbos gebruikt die gegevens om in het computerprogramma Terragen een realistisch model te creŽren van de Rode Planeet. En dat levert prachtige beelden op van Mars, alsof het door mensenogen gezien wordt of door camera s gefotografeerd is. Kees maakt zowel beelden van Mars zoals het nu is, droog en koud, als ook beelden die de planeet laten zien zoals hij er mogelijk in een ver verleden uitzag, met vloeibaar water aan het oppervlak.

De Zuid Nederlandse Beurs wordt gehouden in het Beursgebouw Eindhoven. Openingstijden zijn 11.00-18.00 uur in de weekends en 13.00 tot 22.00 uur op doordeweekse dagen. De toegangsprijs bedraagt 6 euro (voor 65+-ers 5 euro; voor kinderen tot 12 jaar gratis entree)

laatste wijziging: 14 oktober 2004
 
Nog geen donateur?!
Word nu donateur!