Klik! voor onze astronaut

Klik! voor onze astronaut
Voorpagina | OverMars | Voor onderweg | Artikelen | Actueel | e-Shop | OverOns | Links | Agenda Klik! voor onze astronaut
en de teller staat op: This counter provided for free from Admo.net!
bezoekers sinds november 1999!

Voorpagina > Actueel > De Mars Society zoekt...
De Mars Society zoekt...

In het kader van het Euro-M.A.R.S.-project heeft de Mars Society Nederland een afstudeerplaats voor een gemotiveerde student Exacte Wetenschappen.

Euro-M.A.R.S is een Mars-simulatiestation dat op IJsland geplaatst zal worden als testbasis voor technieken en wetenschappelijk onderzoek nodig om astronauten op Mars te zetten. Het project is in 2001 opgezet door de Mars Society-afdelingen van Groot Brittanie, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Het doel van het afstudeerproject of stage is om een studie te verrichten naar wat voor soort onderzoek er nodig is voor een bemande Mars-expeditie en hoe dat in te passen is in ons teststation. Hierbij wordt voortgebouwd op het werk dat verricht wordt door ESA en de NASA en door de Mars Society in Amerika met haar onderzoeksstations MDRS in Utah en Flashline Station in de Canadese Poolcircel. Uiteindelijk moet dit werk uitmonden in een gedegen wetenschappelijk plan voor Euro-M.A.R.S, waarmee wetenschappers zich kunnen voorbereiden op hun eigen experimenten in het Euro-M.A.R.S-station.

Voor een bemande missie naar Mars kan op bijna elk wetenschappelijk gebied, natuurkunde, chemie, biologie, wiskunde, werktuigbouwkunde, bouwkunde, maar ook psychologie, psychiatrie, geneeskunde, communicatie etc, onderzoek verricht worden. We zoeken dan ook een student met zeer brede wetenschappelijke interesse, de wil om veel zaken te willen uitzoeken en het vermogen om een boeiend wetenschappelijk plan te schrijven.

De begeleiding vanuit de Mars Society zal gedaan worden door Arno Wielders, verantwoordelijk voor de wetenschappelijke kant van Euro-M.A.R.S. Verder staan experts op Mars-gebied uit allerlei landen ter beschikking om te assisteren.

Mocht u geinteresseerd zijn neem dan contact op met Arno Wielders: arnoAPENSTAARTmarssociety.nl

De Stichting Mars Society Nederland, opgericht in 2000, heeft als doel het onderzoek voor een bemande reis naar Mars te promoten bij het grote publiek. Door lezingen, voorlichting, en projecten gerelateerd aan Mars probeert de Mars Society de planeet Mars te promoten als een nieuwe wereld met ongekende mogelijkheden.

laatste wijziging:  9 februari 2004
Interessante links.
Euro-M.A.R.S