STEM als Nederlander in de VS op Ruimtevaart

us08_280108_t.jpgWij gaan niet naar de stembus, maar de Amerikaanse burgers wel. En in de moderne tijd van internet houdt dat in dat wij in Nederland ook invloed kunnen uitoefenen op de debatten die in de VS plaats vinden tussen de kandidaten. Naar de stembus kunnen wij hier niet, maar meepraten kunnen wij Nederlanders wel.

Dus stem op Ruimtevaart vragen aan de kandidaten op de website van Politico. Of op andere onderwerpen die je aan het hart gaan natuurlijk.

Deze week zullen de Democratische en Republikeinse presidentskandidaten deelnemen aan een debat georganiseerd door CNN/Politico/LA Times.

De Republikeinse kandidaten zullen op woensdag 30 januari debatteren en de Democratische kandidaten op donderdag 31 januari. En waar ze over debatteren wordt bepaald door de vragen die op de website van Politico de meeste stemmen krijgen.

Dat geeft ons Nederlanders de kans om mee te beslissen over de koers van een land dat toch ook grote invloed heeft bij ons thuis.

Je vindt de vragen die al de meeste internetstemmen hebben, en daarmee de grootste kans om ook daadwerkelijk gesteld te worden, door op de pagina eerst te klikken op ‘vote for questions now‘ en dan op de knop ‘most popular‘ te klikken bovenaan de pagina. Het maakt niet uit of je op ‘vote for your favorite question for your democratic candidate‘ of ‘for your republican candidate‘ klikt op het tussenvenstertje dat tussen beide pagina’s opengaat. De vragen worden verzameld voor alle kandidaten.

De vraag van de Mars Society betreft de vraag of de presidentskandidaat een bemande missie naar Mars, en het benodigde budget van de NASA, zal steunen:

“NASA can and should send humans to Mars in the short term. Will you support a manned mission to Mars, or will you keep NASA’s hands tied by not giving them this mission that is worthy of the $16 billion they spend each year?”

In plaats van de zwijgende massa kunnen wij de klikkende beslisser zijn. En dat vanuit je luie stoel. Met de internet dichtheid die Nederland kent moet het mogelijk zijn om onze voorkeur door te laten klinken in de VS.

Wie nieuwsgierig is wat de verschillende kandidaten vinden van ruimtevaart, kan een kijkje nemen op hun websites.

Maar laat in ieder geval je stem tellen!

Ruimtevaart beleid bij de verschillende kandidaten:

You Tube Debate