Het grote McCain Obama ruimtevaartdebat

mccain_obama_16aug08.jpgObama en McCain waren dan niet zelf aanwezig, maar ze hadden elk een vertegenwoordiger afgevaardigd naar het 11e jaarlijkse Internationale Mars Society Conventie die nu plaatsvindt in Boulder, Colorado. Het debat tussen de twee vertegenwoordigers is als video te bekijken.

We kunnen er maar niet aan ontkomen, de Amerikaans presidentiele verkiezingen in november blijven het nieuws domineren. Toch is het een belangrijke gebeurtenis, het raakt alle lagen en groepen van de maatschappij en niet alleen in Amerika. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Mars Society wil weten wat het standpunt is van Obama en McCain op het gebied van de ruimtevaart.

De ruimtevaart is een activiteit die voornamelijk door de Amerikaanse overheid wordt gefinacierd en de tijdspanne van ruimtevaartprojecten, zoals de terugkeer naar de Maan, reikt vaak verder dan een presidentsschap. Het is van belang om te weten wat de toekomstige president, McCain of Obama, van plan met de ruimtevaart. Tijd voor een debat.

Voormalig NASA Associate Administrator Lori Garver mag voor senator Barack Obama zijn mening over de toekomst van de ruimtevaart verdedigen. Apollo 7 astronaut Walter Cunningham doet dit voor senator John McCain. De discussieleider is de ruimtevaartjournalistĀ Leonard David.

Om het debat te kunnen zien, klik op de onderstaande link. De video maakt gebruik van Flash, net als Youtube, dus je zou het zonder problemen moeten kunnen starten.

www.marssociety.org/portal/c/Conventions/2008/Obama-McCain-Space-Debate-01.mov/view