Zubrin getuigt voor ruimtevaart-commissie

Op vijf augustus zal Robert Zubrin, voorzitter van de Mars Society, in een openbare zitting een getuigenis afleggen voor de “Human Space Flight Committee“.

President Obama heeft deze commissie de opdracht gegeven om het bemande ruimtevaartprogramma van NASA door te lichten en met opties te komen hoe met dit programma nu verder te gaan. De commissie heeft een document geproduceerd, Exploration Beyond LEO: Process and Progress, en doet een verzoek om commentaar hierop te leveren.

Wij nodigen Mars Society-leden om vooral de “Mars First”-optie in het document de voorkeur te geven in hun commentaar. “Mars First” is een plan waarbij men exclusief streeft naar een bemande Marsvlucht zonder eerst naar de Maan te gaan.

Mocht je toevallig op vijf augustus in Washington DC zijn, de details van de meeting zijn hier te vinden.