NASA astronaut Smith bij Space Expo

PERSBERICHT VAN SPACE EXPO.
Astronaut Steven Smith vertelt over zijn ontdekkingsreizen in de ruimte en geeft de schoolgaande jeugd antwoord op al hun vragen over ruimtevaart.

ASTRONAUT STEVEN SMITH

Op woensdagmiddag 28 oktober om 14.00 uur is NASA-astronaut Steven Smith te gast bij bij Space Expo in Noordwijk om aan bezoekers te vertellen over zijn unieke ontdekkingsreizen in de ruimte.

Deze inspirerende ruimtevaarder maakte maar liefst vier Space Shuttlevluchten. Tien jaar geleden leverde hij nog een huzarenstukje in de ruimte door tijdens zijn ruimtewandelingen de Hubble Space Telescoop te vernieuwen en zo aan de praat te houden. Ook ging Steven Smith naar het International Space Station waar hij de leiding had over een tweetal ruimtewandelingen om een grote balkconstructie vol electronica te installeren. Allemaal complexe zaken die hij met groot enthousiastme zeer begrijpelijk en inzichtelijk weet te maken voor jong en oud! Zijn persoonlijke verhaal is een inspirerende bron voor de schoolgaande jeugd om zelf wat te gaan doen met wetenschap en techniek of een werkstuk te maken of spreekbeurt te houden. Er is dan ook ruim gelegenheid om vragen te stellen aan astronaut  Steven Smith, met hem op de foto te gaan of een handtekening te vragen. De toegang is gratis voor bezoekers aan de permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk.

Aanleiding voor de lezing van astronaut Steven Smith is “oktober kennismaand” waarin “ontdekkingsreizen” dit jaar het thema is. In Space Expo kunnen alle bezoekers deze herfstvakntie op ontdekkingsreis door de ruimte. Tot en met 1 november zijn er dagelijks rond dit thema gratis rondleidingen en kunnen kinderen meebouwen aan een maanbasis.

Kijk ook op www.space-expo.nl voor o.a. de openingstijden en de SpaceTrain naar ESA.