Rijk-Jan Koppejan wint hoofdprijs

Rijk-Jan Koppejan, de voorzitter  van de volkssterrenwacht in Middelburg, heeft een prachtig fotoboek over de astronomie gemaakt. En daarvoor kreeg hij een prijs. Dit schreef zijn eigen sterrenwacht erover:

“Onze voorzitter, Rijk-Jan Koppejan, kreeg vorige week de hoofdprijs van de Kruidvat fotoalbumwedstrijd uitgereikt. Hij ontving een reischeque ter waarde van €2500 voor zijn verzamelalbum “10 jaar Astro-fotografie”.

Het album werd uit maarliefst 5000 albums gekozen door een deskundige jury, bestaande uit onder andere paparazzi-fotograaf Joop van Tellingen. Astrofotografie is immers ook wachten op het juiste moment om je
favoriete plaat te schieten.

Als medewerkers zijn we natuurlijk apetrots op de prestatie van Rijk-Jan. Hierbij willen we hem, namens de Volkssterrenwacht “Philippus Lansbergen”, van harte feliciteren met deze prachtige prijs!”

koppejan_04dec09Mars komt uiteraard ook aan bod in zijn boek.

Echte astronomie-fans gaan natuurlijk naar de website van het kruidvat om het boek te bekijken:

http://www.kruidvat.nl/domains/default/pages/content/S2/2009-48-fotoboekwedstrijd-winnaars-overig.aspx

Ik vraag me af of men het kan kopen.