Martian Chronicles, #6 januari 2010

Een nieuw “Marsjaar”
Namens het bestuur van de Nederlandse Mars Society de beste wensen voor 2010. Laten we 2009 vooral snel vergeten, het was voor iedereen in Nederland een roerig jaar.

Ondanks alles heeft de Mars Society toch activiteiten weten te ontplooien. Er is weer een Voorwaarts Mars magazine uitgebracht die weer de vorige nummers overtrof, we zijn in het land geweest met onze stand en onze Italiaanse vrienden hebben een succesvolle EMC9 weten te organiseren.

Dit jaar gaan we met frisse moed verder, een nieuwe Voorwaarts Mars staat op stapel. Veranderingen zijn op komst binnen de Mars Society, maar daarover zal men komende maanden het publiek informeren. Vooralsnog beperkt deze nieuwsbrief zich tot een paar korte mededelingen.

NVR TOP Delft ruimtevaartlezing: Leven op Mars. Donderdag 14 januari
Eric Boom van Dutch Space komt praten over de ESA ExoMars missie. Deze missie gaat in 2018 op zoek naar leven op de rode planeet Mars. Aan boord van de rover is de Life Marker Chip (LMC), een instrument van Nederlandse makelij dat in staat is moleculen te identificeren die te maken hebben met bestaand of vroeger leven op Mars. Met een boor kunnen grondsamples uit de ondergrond van Mars gehaald worden die vervolgens door de Life Marker Chip geanalyseerd kunnen worden.

Deze lezing begint om 20:30 in TOP Delft, op de Hyppolytusbuurt 14 te Delft. Graag aanmelden via secretariaat@ruimtevaart-nvr.nl. Indien de weersomstandigen ons nopen de lezing te verzetten houden wij U via de NVR website (http://www.ruimtevaart-nvr.nl) op de hoogte.

Nancy Vermeulen heeft een website
Vorig jaar was voor onze zuiderburen een uitstekend jaar. In het jaar daarvoor, 2008, organiseerde Belgiƫ organisator de achtste Europese Mars Conventie. Deze conventie was dermate een succes, dat een van de hoofdorganisatoren, Nancy Vermeulen, besloot dat het tijd werd dat Belgiƫ meer ging doen voor de Mars Society. In 2009 blies ze de Belgische Mars Society nieuw leven in, en vorig jaar zag Europa een nieuw en actief Belgisch team.

Bij onze Belgische buren is Nancy eerder bekend als astronomie- en ruimtevaartspecialist, maar vooral als kandidaat astronaut. Haar fascinatie met de ruimtevaart gaat ze nu als voorzitster van de Belgische Mars Society overbrengen op het Belgische volk. Wil je meer over Nancy te weten komen, ga dan naar haar website www.nancyvermeulen.be.