Podcast 10e Isaac Asimov Memorial Debate

Waarschijnlijk is het de meeste ruimtevaartfans wel opgevallen, de bemande ruimtevaart is in een diepe crisis. President Obama gaat zeer waarschijnlijk het Maan-project afschieten en er zijn geen plannen voor een alternatief. Voor de Amerikenen nu de vraag, “hoe nu verder met NASA?’. Tijd voor een discussie en de 10e “Isaac Asimov Memorial Debate” is gebruikt als podium om over het bemande ruimtevaartprogamma van NASA te debateren.

Het debat is gehouden in het Hayden Planetarium en de daar verbonden astronoom Neil deGrasse Tyson leidde de discussie. Robert Zubrin van de Mars Society nam deel omde kant van zijn club te verdedigen. Neil deGrasse Tyson gaf eerder op het web deze introductie:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=524aD1yv6WA[/youtube]

Zes mannen gingen het gesprek met elkaar aan met als verrassing aan het eind de deelname van astronaut Buzz Aldrin. Van deze avond is de podcast te beluisteren (Engels!).

Wel een WAARSCHUWING, het bestand is 115 mb groot en de opname duurt 2 uur en 16 minuten.

Ga voor de podcast naar deze pagina.

Alle zes deelnemers op een rij: