Paaseieren landen veilig in Space Expo

Op beide Paasdagen, 4 en 5 april worden kinderen bij Space Expo uitgedaagd om een landingssysteem te bedenken voor paaseieren. Ze krijgen opdracht een ongekookt ei zachtjes te laten landden op een planeet. Belangrijk is dat het ei heel blijft.

In de ruimtevaart worden verschillende landingsmethoden gebruikt. Zo zijn er robotautootjes in airbags geland op Mars, komt de Space Shuttle als zweefvliegtuig naar beneden en komen Russische capsules hangend aan een parachute weer thuis. Nadat de kinderen deze en andere voorbeelden hebben gekregen van landingsmethoden uit de ruimtevaart gaan ze aan de slag. Ze gaan nu zelf, als echte ruimtevaartingenieurs een succesvolle manier van landen bedenken en uitproberen.

SpaceTrain
Op Goede Vrijdag, Paaszaterdag en eerste en tweede Paasdag rijdt de SpaceTrain naar ESA-ESTEC. Bij dit grootste ruimtevaartonderzoekscentrum van Europa kunnen bezoekers zien hoe satellieten worden getest. Tijdens de rondgang wordt ook aandacht besteed aan bemande ruimtevaart. Bezoekers vanaf 9 jaar, goed ter been en na het overleggen van een geldig legitimatiebewijs kunnen tegen een geringe vergoeding deelnemen aan de ESA-ESTEC tour.

Space Expo is op Goede Vrijdag, Paaszaterdag en de beide Paasdagen
van 10.00 – 17.00 uur open.