Explore Mars talks Google

Een nieuwe organisatie is onlangs in het voetlicht getreden. Explore Mars is een club van Mars-fans die op een nieuwe en frisse manier de exploratie van Mars willen ondersteunen. We hebben nog niet veel van ze gehoord, maar de meeste namen, zo niet alle, zijn ons bekend van de Mars Society. Chris Carberry is directeur voor de dagelijkse zaken, zoals hij dat tot voor kort ook was voor The Mars Society.

Chris hield kort geleden zijn vuurdoop voor het grote, internet, publiek. Google gaf hem de gelegenheid om een “Google Tech Talk” te houden. Uiteraard is dit praatje te zien bij de dochter van Google, Youtube:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w7lG36KSeaQ[/youtube]

Explore Mars heeft goede contacten met Google en dit is niet de enige organisatie waarmee het in zee is gegaan. Deze jonge non-profit groep heeft ambitieuse plannen en gaat voortborduren op de successen van de Mars Society, zonder overigens met deze te concureren. Plannen waarbij men de hulp aan leden van alle lagen van de bevolking gaat vragen. Misschien is dit ook iets voor ons? Bekenden uit de Mars wereld zijn ons al voorgegaan.