Nederland landt op Mars!

Op 9 september gaat in Frascati een toneelstelling in première. Over Mars:

We gaan landen! Al eeuwen fantaseren mensen over leven op Mars. Nu is het dan eindelijk zover: op 11 september 2010 landt een compleet Nederlandse missie op Mars. U kunt getuige zijn van deze historische televisie-uitzending, een groots moment voor de mensheid in het algemeen en Nederland in het bijzonder.

Božić & Team presenteren een live verslag van de allereerste bemande Mars Landing. Een transmediaal event waarbij u als toeschouwer de laatste etappe van de marssonde Ulysses en de astronauten van zeer dichtbij kan volgen. Twee presentatoren leiden u door een avond met unieke filmfragmenten, live simulaties en gesprekken met de astronauten in de ruimte. Moderator Jan van den Berg spreekt elke avond met verschillende studiogasten uit wetenschap, gaming industry en politiek.
De gasten per avond:
Speciale Gasten:
9 september drs. Chantal Steegers, Rathenau Instituut e.a.
10 september drs. David Nieborg, Wetenschappelijk onderzoeker Media en cultuur UvA e.a.
11 september Raoul Heertje, stand-upcomedian, programmamaker & prof. dr. Jos de Mul, hoogleraar wijsgerige antropologie EUR
15 september Prof. dr. Jaap van den Herik, hoogleraar kunstmatige intelligentie UvT & Marie-José Klaver, Internet journalist (o.a. NRC Handelsblad)
16 september Joris Weijdom, Hoofd van de onderzoeksgroep Virtual Theatre HKU & Richard den Dulk, Senior Creative Endemol
17 september Marinka Copier, Opleidingshoofd Games & Interactie HKU & Manuel Grubby Schenkhuizen, gamer (Warcraft III), winnaar World Cyber Games 2004 & 2008 en winnaar Electronic Sports World Cup 2005
18 september Rob van Kranenburg, Council, Internet of Things think tank & Ricky Seabra, theatermaker/kunstenaar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s9mmQME9VEg[/youtube]

Andrea Božić over de exclusieve uitzendrechten:
‘Dat ik bij het grote publiek nog onbekend ben, was een bewuste keuze: het gaat niet om mij, maar om de landing. Ik heb veel ervaring met het registreren van de mens op nieuwe, onontgonnen en imaginaire locaties. Wat mij fascineert is de vraag hoe de mens omgaat met nieuwe werelden.’

Mars Landing komt tot stand in samenwerking met het Rathenau Instituut (Den Haag); een onafhankelijk instituut dat het publieke debat en politieke oordeelsvorming stimuleert over de gevolgen van wetenschap en technologie.
Een ontwikkeling die het Rathenau Instituut onderzoekt is het vervagen van de grenzen tussen de fysieke en de virtuele werelden. Virtuele werelden worden steeds ‘echter’ en de fysieke ruimte wordt steeds ‘virtueler’. Waar houdt het online-spel op en waar begint de ‘harde’ werkelijkheid?

Andrea Božić studeerde choreografie in Amsterdam en Literatuurwetenschap en Engels in Kroatië. Bij Frascati Producties maakte ze o.m. Ways to multiply yourself (2005), Still Life With Man And Woman (2006), Nothing can surprise us (2008), Beginning (2009) en After Trio A (2009). De komende twee jaar is zij artist in residence bij ICKamsterdam van Emio Greco | PC en zal in coproductie met Frascati haar werk ontwikkelen. In 2009 stichtte zij met videokunstenaar Julia Willms en componist Robert Pravda de interdisciplinaire stichting Tilt.