Een nieuw ruimtepak

Een nieuw jasje dus. Ook Mars Society Nederland ontsnapt niet aan een grondige opfris-actie. De stichting wordt nieuw leven ingeblazen, we willen de marsonauten weer opzoeken en we kijken naar frisse ideeen om de achterban te benaderen.

Mogelijk kunnen nieuwe “social media” zoals Twitter en Facebook ons daarbij helpen, maar ook traditionele manieren zoals een magazine blijven op het menu. In ieder geval gaan we experimenteren en de website kan daar ons van dienst zijn.

Daarvoor moet de website wel ingericht zijn om flexibel een experiment te doen. Onze website is dus een flink stuk vereenvoudigd en van een hoop oude erfenis nemen we afscheid.┬áHet nieuwe uiterlijk is nog niet af en we zullen ongetwijfeld hier en daar puntjes op de “i” zetten.

De nieuwe opzet scheelt een hoop tijd, niet alleen in het aanpassen ten behoeve van een wild idee, maar ook in het niet meer hoeven onderhouden van vele oude statische pagina’s waar niemand meer naar kijkt.

Veel is aan het schuiven in de ruimtevaart, de opmars van SpaceX, ruimte-toerisme, de nieuwe Mars-club Explore Mars, noem maar op. Wij bereiden ons alvast voor op de zaken die gaan komen en doen met de nieuwe site ons eerste kleine stapje.