Beleef live Space Shuttle lancering met uitleg bij Space Expo in Noordwijk

sts120_22okt2007.jpgPersbericht van SpaceExpo, Noordwijk, 18 oktober 2007.

Dinsdag 23 oktober. Beleef live Space Shuttle lancering met uitleg bij Space Expo in Noordwijk 

Op dinsdag 23 oktober worden alle bezoekers van Space Expo uitgenodigd om live de lancering van Space Shuttlevlucht STS 120 bij te wonen. Het programma start om 16.45 uur met de uitleg over deze ruimtemissie, de werking van het Amerikaans ruimteveer en een introductie over het International Space Station ISS.Tijdens de uitleg wordt live overgeschakeld naar Cape Kennedy in Florida waar om 17.38 Nederlandse tijd de Space Shuttle “Discovery” wordt gelanceerd. Vanwege de herfstvakantie zal de uitleg zijn toegesneden op kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden. Dit unieke publieksvriendelijke programma zal duren tot ongeveer 18.00 uur. De toegang is gratis voor bezoekers van de permanente ruimtevaarttentoonstelling.

sts120crew_22okt2007.jpg

STS 120; Een cruciale Space Shuttle vlucht.
Met Space Shuttlevlucht STS 120 wordt de onder Italiaanse leiding in Europa gebouwde module Node2 naar de ruimte gebracht en vastgemaakt aan het International Space Station. Met deze door de Amerikanen tot Harmony omgedoopte koppelingsmodule wordt het mogelijk om ESA’s ruimtelaboratorium Columbus en de Japanse module Kibo te koppelen aan het International Space Station. Eén van zeven bemanningsleden is de Italiaanse ESA-astronaut Paolo Nespoli. Deze vijftig jarige ruimtevaarder maakt zijn eerste ruimtevlucht en zal vanuit het ruimteveer de montagewerkzaamheden coördineren. De landing van de Space Shuttle “Discovery” is voorzien op 6 november op het Kennedy Space Center in Florida. Tot die tijd verzorgt Space Expo in de herfstvakantie dagelijks voor haar bezoekers om 13.00 en 15.00 uur een up-date van de activiteiten in de ruimte.
Voor meer informatie over deze unieke publiekspresentatie:

www.spaceexpo.nl