ALLES OVER DE RODE PLANEET!

Ik kan me voorstellen dat je veel vragen hebt over Mars. Lees eens ons artikel over Mars, misschien eindigt hier je zoektocht.

WE KUNNEN NAAR MARS!

Bob Zubrin, de oprichter van de Mars Society, toont aan hoe we naar Mars kunnen. Jij kan met de huidige technologie al je trip plannen. Science Fiction is niet nodig.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Over (bemande) ruimtevaart in het algemeen en Mars in het bijzonder zijn veel dooddoeners in omloop: eenregelige quasi-argumenten. Deze klinken heel logisch en ze ontslaan de spreker van de noodzaak om nog verder na te denken.

TERRAFORMEN VOOR DUMMIES

Wie zich verdiept in de planeet Mars, komt al gauw in aanraking met het begrip terraforming. Nergens anders in het zonnestelsel zijn zoveel aanwijzingen te vinden voor een warm en vochtig, bijna aards verleden. Vandaag de dag heeft Mars weinig meer van het paradijs dat de planeet wellicht ooit was.

ALLE MARSMISSIES OP EEN RIJ

Een serie satellieten draait nu rond Mars, maar in het verleden zijn er meer ruimtetuigen naar de rode planeet gestuurd. Lees over de missies in het verleden, het heden en de toekomst.

WAAR BLIJFT DE TIJD OP MARS!

Een Marsbewoner die zou proberen te rekenen met een Aardse klok en een Gregoriaanse kalender zou binnen de kortste keren zwaar overspannen zijn.

VAAG BLAUW STIPJE

Carl Sagan (1934-1996) was een van de bekendste astronomen van de vorige eeuw. Hij presenteerde de televisieserie Cosmos en schreef de roman Contact. De landingsplaats van de Pathfinder werd, in zijn nagedachtenis, Sagan Memorial Station genoemd.