Een reis naar Mars zal met de huidige technologie al snel zeven tot acht maanden duren. Een van de grootste problemen die deze lange trip veroorzaakt is verveling. De Mars Society heeft alvast een kleine selectie gemaakt uit onderhoudende en afleidende activiteiten speciaal voor de Marsonaut die het zwarte uitspansel even beu is.

LEES EENS EEN BOEK!

Er zijn boekenkasten volgeschreven over Mars; vooral de laatste tien jaar staat de planeet volop in de belangstelling van zowel populair wetenschappelijke als sciencefiction-auteurs. (Bijna) elke maand wordt er in Voorwaarts Mars! een van deze boeken besproken.

MARS ON MOVIES

The good, the bad and the ugly. Mars mag soms de hoofdrol spelen van Hollywood, de meest recente hebben we gereviewd.

BEELDEN VAN MARS

Zoek je foto's of illustraties? We hebben een kleine selectie van links voor je samengesteld. Aanrader: de website van Kees Veenenbos

CITATEN

We hebben inspirerende, provocerende, wijze en grappige citaten verzameld die --soms heel duidelijk en soms met enige fantasie-- betrekking hebben op Mars, op ruimtevaart in het algemeen en op de motivatie om als mensheid de sprong in het heelal te wagen.

MARSVOER

Als er op Mars mensen gaan wonen ontstaat er een hele nieuwe cultuur. Er zal zich ook een geheel eigen Marsiaanse Keuken ontwikkelen en vroeg of laat zullen op Aarde de eerste Marsiaanse restaurantjes openen, met namen als Pathfinder's, Marineris en Elysium.