Eind oktober 1999 ontmoetten Arno Wielders en Frans Blok elkaar voor het eerst in Brasserie La Gare aan de Stationsstraat in Leiden. Nederland had daarmee een eigen afdeling van de internationale Mars Society, die ruim een jaar eerder in de Verenigde Staten was opgericht. Sinds 19 december 2000 staat de Stichting Mars Society Nederland officieel geregistreerd bij de Amsterdamse Kamer van Koophandel. Het stichtingsbestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen:

dra. Artemis Westenberg

Artemis Westenberg (Rotterdam, 1958) is voorzitter van de Stichting. Artemis studeerde Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Leiden, schoolde zich om tot algemeen manager en is daarna het bedrijfsleven in gegaan. Moederschap en non-profit lieten zich beter combineren en Artemis belandde in de vrouwenorganisaties in Rotterdam. Jarenlang leidde zij de Rotterdamse Vrouwenraad en raakte bekend met het politieke metier.

Als Star Trek-fan van het eerste uur was de stap naar de Mars Society Nederland voor haar een logische. Reizen (o.a. naar haar tweede thuishaven Jeruzalem), lezen, sporten, doe-het-zelven en lobbyen voor Jan en alleman (of -vrouw) vullen haar dagen. Wat er nog overblijft besteedt ze aan haar vele bestuurswerk voor openbaar onderwijs en wijk. Met de zorg voor haar dochters, die inmiddels zelf zeer ingevoerd raken in ruimtevaart, blijft het jongleren, dat spreekt.

Artemis voelt zich vooral thuis in de woestijnen van onze planeet. Een prima training voor Mars.

email: artemisGEENSPAMmarssociety.nl (vervang zelf GEENSPAM door @ )

Gerard Kuijpers

Gerard Kuijpers (Zoetermeer 1962) , penningmeester van de Mars society Nederland, is management consultant en interim manager en houdt zich vooral bezig met veranderingstrajecten in organisaties. Daarnaast geeft hij, als mede-oprichter van Step1, trainingen in alles wat met communicatie en persoonlijke effectiviteit te maken heeft. Tenminste, als hij niet op zijn snowboard de sneeuw doorploegt.

Als gediplomeerd hypno-therapeut en internationaal erkend trainer in neuro-linguistisch programmeren (NLP) is hij altijd gefascineerd geweest door de enorme mogelijkheden van de menselijke geest en de vele verschillende aspecten van motivatie. Zijn grote passie voor het avontuur dat voor ons ligt maakt dat Gerard voortdurend zoekt naar nieuwe manieren om mensen te interesseren en te motiveren.

email: gerardGEENSPAMoutstandingresults.nl (vervang zelf GEENSPAM door @ )

Bert Kaal

Bert Kaal (Apeldoorn 1964) is sinds zijn jeugd een ruimtevaartfanaat. Dat hij op zijn twaalfde jaar - een gevaarlijk beinvloedbare leeftijd - de eerste StarWars-film zag heeft daar ongetwijfeld aan toe bijgedragen. Zijn interesse in de techniek zorgde ervoor dat Bert zich steeds meer ging verdiepen in de echte wereld van de ruimtevaart. Onvertuigd van het technisch kunnen van de mens vraagt hij zich soms af hoever de mens bereid is te gaan.

Bert studeerde in 1987 af aan de HTS in Amsterdam als werktuigbouwkundige. Na acht jaar zegde hij "harde techniek" vaarwel. Zijn hobby, computers, bracht hem op het idee om in de automatisering te beginnen. Bert begon als vrijwilliger bij stichting "Racism Beat It!" en werd de netwerkbeheerder. Dankzij het vrijwilligerswerk kon Bert bij de ING terecht, waar hij werkt als automatiseringsanalist. Zijn hobby heeft, behalve een baan, ook het volgende projectje opgeleverd.

Een niet-technische hobby bestaat uit de kleine achtertuin. Hier wordt de Darwinistische filosofie gevolgd, indien de plant in kwestie Bert weet te overleven mag het blijven voortbestaan.

email: bertkaalGEENSPAMzonnet.nl (vervang zelf GEENSPAM door @ )

Actieve leden die niet in het bestuur zitten

ir Frans W Blok

Frans W. BlokFrans Blok (Schiedam, 1962) is mede oprichter van de Mars Society en heeft daarom jarenlang in het bestuur gezeten. Tegenwoordig neemt Frans de artistieke en literaire kant van de Mars Society waar. Hij is dus nu eigenlijk...."artistic director"?

Frans studeerde Architectuur aan de TU-Delft en heeft zich daarna uitgebreid verdiept in de mogelijkheden van computervisualisatie. De specifieke eisen en ongekende mogelijkheden van het bouwen op een andere planeet vormen een belangrijke inspiratiebron van zijn fascinatie voor Mars.

Als hij niet aan Mars denkt is Frans waarschijnlijk bezig met een van zijn vele andere hobby's zoals koken, wandelen, yoga, dansen, reizen, lezen, fotograferen of schrijven. Of hij pikt een bioscoopje in zijn woonplaats, filmstad Rotterdam. Sinds 1997 is hij nadrukkelijk aanwezig op Internet, wat te merken is bij een zoekmachine als Google.

Frans beschouwt Ladakh (Noord-India) als de mooiste plek op Aarde, waarschijnlijk vanwege de grote gelijkenis met Mars.

email: fransGEENSPAMmarssociety.nl (vervang zelf GEENSPAM door @ )

Ton Schuckman

Ton Schuckman (Purmerend oktober 1962 ten tijde van de Cuba crisis) Was al jong gefascineerd door de sterren en planeten, met name Mars. Vraagt zich al bijna twintig jaar af waarom er na Apollo niets gebeurt met betrekking tot Mars, tot de gedachte hem trof dat hij zelf ook niets deed! Sindsdien zet hij zich hier voor in via de Marssociety. In het dagelijks leven is hij naast huisman in deeltijd werkzaam als technisch onderwijs assistent natuurkunde op de Scholengemeenschap Tabor, locatie Werenfridus te Hoorn.